Waarom Wis en Wierig?

Waarom is onze keuze op Wis en Wierig gevallen? Ten eerste de ligging en de uitstraling van de school, het komt namelijk zeer prettig en kindvriendelijk over. Deze positieve uitstraling komt je binnen de school ook tegemoet. Wij omschrijven dit als een open en persoonlijke sfeer. De balans tussen duidelijke regels, serieuze lessen en de vrolijkheid en ontspanning op een kindvriendelijke manier. De stimulans van elkaar helpen en zelfstandig leren komt goed over. Kortom wij hebben een heel goed gevoel bij de Wis en Wierig.

Ferry en Brigitte Theunissenverhuisd naar Gaanderen vanuit Vleuten

6 jaar geleden zijn wij vanuit Zelhem in Gaanderen komen wonen. Niek was toen 8 jaar, Demi en Laura 5 jaar. Wij kwamen te wonen tegenover Wis en Wierig, dit was dus onze 1e keus om te gaan kijken op deze school. We hebben een afspraak gemaakt en zijn met zijn vijven gaan kijken. Toen was Frank Sessink nog directeur en hij leidde ons rond. We kregen veel informatie en we konden alles vragen. Ook kregen we een uitgebreide rondleiding zodat we alles konden zien. De kinderen waren meteen enthousiast over de school, en wilden maar 1 ding; naar deze school en ze wilden absoluut niet verder kijken. In Zelhem zaten ze op de Jan Ligthartschool, ook deze school is openbaar en aangesloten bij de stichting IJsselgraaf, dit sloot dus mooi op elkaar aan. Wij waren zelf ook erg enthousiast, en besloten de kinderen op te geven. Een andere basisschool in Gaanderen hebben we niet eens bezocht. En inmiddels is de oudste al 3 jaar van school en zitten de meiden in groep 7 en 8. We hebben nooit spijt gehad van de beslissing om voor Wis en Wierig te kiezen. De kinderen zelf ook niet.

Esther te GrootenhuisLid ouderraad

Na een tweetal basisscholen, waaronder de Wis en Wierig, bezocht te hebben in Gaanderen is bij ons in beide gevallen in algemene zin een positieve indruk achtergebleven. Om echter toch een gedegen keuze te maken, zijn het de accentverschillen die uiteindelijk de doorslag zullen moeten geven. Hieronder de accenten die ons inziens bij Wis en Wierig nadrukkelijk(er) zichtbaar zijn:

·  Uitstekende huisvesting: prettig ogende lokalen, mooi gelegen aan de rand van Gaanderen ‘in het groen’

·  Open klaslokaaldeuren, ook tijdens de lessen: lijkt een detail, maar benadrukt alleszins het open karakter van de school

·  Ruime inzet van ICT-middelen: ter ondersteuning van leerlingen en ter voorbereiding op de hedendaagse praktijk

·  Bevorderen van planmatig werken middels dag- en weektaken

·  Expliciete ondersteuning voor bovengemiddeld dan wel ondergemiddeld presterende leerlingen

Maar bovenal geldt ook het gevoel en de verwachtingen die je als ouders hebt bij een school. Onze verwachtingen kunnen we uiteraard over enkele jaren pas gaan toetsen, het gevoel is echter nu al goed. Derhalve sturen we onze kinderen straks met een gerust hart naar de Wis en Wierig.

Raymond van Hal en Debby Ruiken

Wij hebben voor Wis en Wierig gekozen omdat het een open school is met veel aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling en veel activiteiten. Ook spreekt de zelfstandige werkwijze ons aan.

 

Harriët Hoevink

In de opvoeding vinden wij als ouders het belangrijk om positief in het leven te staan. 1 van de onderdelen waarop wij proberen te letten is het goede voorbeeld geven in het positief praten. Als je positief praat geeft je dat jezelf maar ook de ander een goed gevoel. Het is een uitdaging om als je praat woorden als “niet” en “geen” te vermijden. En dat viel ons direct op toen we met het kennismakingsgesprek op Wis en Wierig waren. Over de 5 leefregels die op school gelden is goed nagedacht. Elke leefregel (op 1 na, die overigens ook te veranderen is) heeft louter positieve woorden. En die positiviteit straalt uit op de kinderen.

 

Ferdinand van Aken