Onze visie

Natuurlijk houdt spelen niet op, als je zes jaar bent. Ook vanaf groep 3 is er genoeg gelegenheid om je spelend te ontwikkelen. Vakken als muziek, handvaardigheid geven daar veel gelegenheid toe. De kinderen van groep 4 krijgen zelfs AMV-les (Algemene Muzikale Vorming) van een muziekschooldocent. Bij handvaardigheid spelen ouders een grote rol. Prachtig-gesoldeerde minifietsjes, houten kerstversiering en kunstzinnig schilderwerk. Trouwens, onder handvaardigheid valt bij ons ook koken en bakken voor alle groepen!

Met kerst en pasen zijn er gezamenlijke maaltijden, waarvan het paasontbijt plaatsvindt in pyjama. Dolle pret als je juf haar nachtpon aan heeft op school! Kleuters hebben een kleuterfeest; de anderen hun schoolreisjes. Groep 7 gaat op kamp naar Voorst, groep 8 bivakkeert zelfs op Ameland. Vormende activiteiten vinden niet alleen ín de klas plaats!

Een school is een veilige plek voor kinderen. Het is belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen en er graag naar toe gaan. Maar dat wil niet zeggen dat de school een eiland is. Er staat geen hek om de school: dat is een bewuste keus. Want letterlijk en figuurlijk vormt de school een eenheid met de omgeving. De natuur is vlakbij. Niet alleen de schooltuin (de patatjes, gemaakt van de eigen aardappeloogst, worden op school opgesmikkeld), maar ook het natuurgebied De Wrange is dichtbij. De school ligt in feite op een van de bulten van het Wrangegebied. Natuuronderwijs is zo wel heel gemakkelijk aanschouwelijk te maken. De sporthal van Gaanderen staat haast in onze achtertuin. De jeugdbibliotheek is in de school gehuisvest. Schouwburg- en bioscoopbezoek, les in  het technieklokaal, feestelijkheden in Gaanderen, een sponsorloop voor Serious Request, schooljudo, vanzelfsprekend dat leerlingen van Wis en Wierig er aan mee doen. De avondvierdaagse is een jaarlijkse gebeurtenis. Onder leiding van ouders maken we er een gezellige wandeltocht van, waarin we de veelvormigheid van de school bewust uitdragen. Geen uniformiteit, wel een prettige omgang tussen kinderen van allerlei slag. Dat is een van de idealen van een openbare school.

© 2017 Copyright - Wis en Wierig | Een website van REBOMEDIA